Linkbuilding voor je website: Hoe pak je het aan

25 aug 2022

Wil je hoog ranken in zoekmachines zoals Google en Bing, maar wil je geen hoge kosten voor Google Ads of Bing Ads? Dan is linkbuilding de uitgelezen mogelijkheid om dit te verwezenlijken. In deze blog leggen we uit hoe linkbuilding werkt, waarom het belangrijk is, en geven we 5 praktische tips voor het verkrijgen van backlinks voor jouw website om gemakkelijk met linkbuilding te starten.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verzamelen van links van verschillende websites en forums die gerelateerd zijn aan jouw vakgebied en bedrijf. Ook kun je op social media reageren met een link naar jouw website of interessante videos delen op bijvoorbeeld YouTube met in de omschrijving een link naar je website. Doordat er verschillende sites naar jouw website linken weet de zoekmachine dat jouw website een waardevolle informatiebron is, wat natuurlijk weer goed is een hogere waardering van jouw bedrijfswebsite.

Waarom moet je linkbuilding gebruiken?

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie omdat het ervoor zorgt dat je website hoger in de zoekresultaten komt. Dit betekent dus dat je website makkelijker door potentiële klanten gevonden kan worden. Hoe hoger je in de zoekresultaten komt, hoe meer verkeer je naar je website krijgt. En meer verkeer betekent uiteindelijk ook meer potentiële klanten.

Hoe pak je linkbuilding aan?

Backlinks die je helpen met linkbuilding kun je op verschillende manieren verkrijgen. Om je op weg te helpen hebben we hier 5 verschillende manieren uitgeschreven.

1. Gastblog

Een gastblog schrijven voor een andere website is een fantastische manier om een backlink te verkrijgen. Gastbloggen hoeft niet veel tijd te kosten en je kunt het aanpassen aan je eigen schema. Het enige wat je hoeft te doen is een goed artikel schrijven en contact opnemen met de eigenaar van de website waar jij graag een backlink van wilt krijgen.

2. Sociale media

Gebruik sociale media om je content te delen en een backlinks te verkrijgen. Deel de content die jij hebt geschreven op bijvoorbeeld Facebook, Linkedin of

3. Forum posts

Forums zijn een geweldige plek om een backlink te verkrijgen. Het enige wat je hoeft te doen is een relevante bijdrage leveren aan het forum en een link naar je website achterlaten in je signature. Dit is een goede manier om een backlink te krijgen van een relevante website.

4. Directory listings

Directory listings zijn een geweldige manier om hoog te ranken in de zoekresultaten. Het enige wat je hoeft te doen is je website submiten aan een relevante directory. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat je website hoog in de zoekresultaten komt.

5. Linkbaiting

Linkbaiting is het proces van het maken van een goede inhoud die zoveel mogelijk mensen aantrekt en die mensen ertoe aanzet om een link naar je website te maken. Dit is een goede manier om een backlink te krijgen van een hoge-kwaliteit website.

Begin vandaag nog met Siteklik

Met enkele simpele stappen maak je eenvoudig een website voor jouw bedrijf

Deze artikelen vind je wellicht ook interessant:

Website termen die je moet kennen

Website termen die je moet kennen

Ga je zelf een website maken, dan is het goed om te weten wat de belangrijkste website termen betekenen. Om jou hierbij te helpen heeft Siteklik een lijst gemaakt met daarin de belangrijkste website termen, zo ben jij volledig voorbereid om een professionele website...